Zakres obowiązków: – przygotowywanie całodziennych posiłków zgodnie z kalkulacją żywieniową,
jadłospisem i zaleceniem dietetycznym przy użyciu wszystkich produktów wydanych z magazynów oraz zgodnie z wymogami sanitarnymi
– dbanie o najwyższą jakość i smak przygotowywanych potraw
– porcjowanie i wydawanie posiłków z uwzględnieniem wagi porcji, higieny i estetyki
– udział w przygotowywaniu jadłospisów- dekadówek
– pomoc w przyjmowaniu towarów
– utrzymanie czystości pomieszczeń kuchennych oraz sprzętu i urządzeń zgodnie z
wymogami sanitarnymi
– dbałość o zabezpieczenie ilościowe w artykuły chemii gospodarczej i specjalistycznej oraz zapoznanie się z kartami charakterystyk tych artykułów
zapoznanie się i przestrzeganie zapisów dobrej praktyki higienicznej, regulaminów,
zarządzeń i instrukcji
– właściwe pobieranie, przechowywanie i opisywanie próbek żywności
– dopilnowanie terminów ważności produktów
– realizacja rocznego planu działania zgodnie z założeniami
– pomoc przy organizowaniu i obsłudze okolicznościowych uroczystości
– dbanie o sprzęt i wyposażenie ośrodka oraz odpowiedzialność za powierzone mienie
Udostępnij
reklama
reklama